18 април 2009

1 596 270 108 олигофрена - 1 умница


„Хората в интернет са олигофрени. Тези хора само злобеят и това им е забавлението”

Ето какво пише в Българският тълковен речник срещу думата олигофрен:

1. Спец. Слабоумен човек.
2. Пренебр. Глупак

Скъпи колеги. Братя олигофрени! Чудни хора се разждат в нашата държава. Чудни хора - чудни изказвания. С всеки изминал ден се изумявам все повече от това, до къде стига българинът, когато има пари, власт или нещо, което го прави “по-голям” от останалите българи. Изумявам се на безграничната простотия и ниска култура. Изумявам се от факта, че тази простотия я има не само сред “простия” народ, ами и сред “висшата класа” (това май не е класа, та камо ли висша).

Чудите се, за какво ви говоря… а може би вече отгатнахте, гледайки снимката и цитата. Ако не сте запознати, моля прочетете това!

Е, героинята в моя блог днес е г-жа Жени Клаканджиева. Трудно ми е да разбера, как човек, който се е прочул чрез красотата си, дава такива радикални оценки за умствените способности на интернет потребителите. Не сме ли ние тези, които залагат главно на своята инициативност, креативност и куп други качества, за да привлечем вниманието на другите. Ние не си показваме циц… хубавите очи, за да ни видят останалите. Използваме акъла си най-вече. За това се чувствам лично обиден, след като някой ме нарича олигофрен. Защото аз не съм! Знам, че и вие не сте!

Оригиналната статия, публикувана на 12 април 2009, и коментарите към нея може да намерите тук!

0 коментара:

Публикуване на коментар